Dünya Varlık Yönetimi’nin Hedefleri

“`html

Dünya Varlık Yönetimi AŞ Genel Müdürü Nida Çetin’den Önemli Açıklamalar

Dünya Varlık Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Nida Çetin, şirketin düzeltilmiş FAVÖK marjını yüzde 65 seviyelerinde sürdürmeyi planladıklarını belirtti. Çetin, “3-4 yıl içinde yıllık 12 milyar lira tahsilat yapan bir firma olmayı hedefliyoruz,” dedi.

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. öncülüğünde, 38,44 TL’lik sabit fiyatla halka arz edilen Dünya Varlık Yönetimi A.Ş.’de talep toplama süreci bugün sona eriyor.

Alacak portföylerini yöneten ve tahsilat işlemleriyle ilgilenen firmanın hisselerinin %70’i yurtiçi bireysel yatırımcılara, %20’si yurtiçi kurumsal yatırımcılara ve %10’u ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilmiştir.

Dünya Varlık Yönetimi A.Ş.’nin halka arz geliri, %70 oranında tahsili gecikmiş alacak alımında, %30 oranında ise çeşitli finansal borçların ödenmesinde kullanılacaktır.

17 Yıldır Sektördeyiz

Çetin, yaptığı açıklamada, Dünya Varlık Yönetimi A.Ş.’nin sektördeki ilk varlık yönetim şirketlerinden biri olduğunu ve 17 yıldır aktif olarak faaliyet gösterdiklerini dile getirdi. Türk Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından denetlenmekte olduklarını da vurguladı.

Finansal borçların yeniden yapılandırılmasındaki uzmanlıklarına dikkat çeken Çetin, “Güçlü uluslararası ortaklarımız ile sektörün öncü firmalarından biriyiz. Şirket, geçmişte LBT Varlık, Turkasset Varlık ve Hayat Varlık isimleriyle de tanınmaktaydı. 2019 yılından bu yana ise Dünya Varlık Yönetimi A.Ş. adıyla faaliyet gösteriyoruz,” dedi.

Çetin, borçlulara finansal özgürlük sağlamaya yönelik geliştirdikleri hizmetleri açıklayarak, “Amacımız, borçluların finansal itibarlarını geri kazandırmak. Bu süreç gün geçtikçe daha da kritik hale geliyor,” ifadelerini kullandı.

Anlaşmalarla Sorun Çözüyoruz

İnsanların birçok nedenden ötürü borç ödeme zorluğuyla karşılaşabildiğini belirten Çetin, “Her kişi için tasarladığımız en uygun ödeme planını belirlemek için empati yaparak dinliyoruz,” diye ekledi. Bunun sonucunda borçlularına tereffüz ettiği uygun ödeme seçenekleriyle yeniden finansal sisteme kazandırdıklarını anlattı.

Nida Çetin, “Şimdiye kadar çözdüğümüz alacakların %80’ini sulh yoluyla hallettik,” ifadesine yer vererek, alacakları hukuki yöntemler yerine anlaşma yoluyla çözme stratejilerinin yüksek başarısını vurguladı.

Finansal Büyüklük üzerine

Çetin, şirketin toplam aktif büyüklüğünün 5,6 milyar lira olduğunu belirtti ve “Bu rakam sektörde %19 pazar payına denk geliyor,” dedi. Aynı zamanda net kredi büyüklüğünün 5,3 milyar lira olduğunu ve bu büyüklüğün sektörde %24’lük bir pazar payına karşılık geldiğini bildirdi.

Çetin, “Öz varlıklarımız 2,5 milyar lira. Bu alanda sektörümüzdeki en büyük varlığa sahip şirketiz. Faaliyetlerimizde %65’lik bir düzeltilmiş FAVÖK marjıyla operasyonel verimliliğimizi artırıyoruz,” açıklamasında bulundu.

Gelecek Vizyonu ve Yatırım Planları

Nida Çetin, kredilerin gayrisafi yurtiçi hasılaya olan oranın artmasını beklediklerini belirterek, “Bu artışla bankaların tahsili gecikmiş alacak oranlarının yükseleceğini düşünüyoruz,” dedi. Çetin, halka arz sayesinde sağlamayı düşündükleri sermaye ile bankacılık sektörüne yapacakları yatırımların önemine değindi.

Ayrıca, 2025 yılına yönelik tahsili gecikmiş alacak satış hacmine dair öngörülerini paylaşan Çetin, “Gelecek yıl için 3,9 milyar lira yeni yatırım yapmayı hedefliyoruz,” şeklinde konuştu. Ek olarak, enflasyon ve faiz oranlarının düşmesi halinde, tahsilatlarının %45 artışla 4,5 milyar liraya ulaşmasını beklediklerini belirtti.

“`

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir