Gazze savaştan önce nasıl bir yerdi?

Gazze’nin Tarihi ve Kültürel Yapısı Saldırılarla Yıkıldı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu yok etti. Camilerden kiliselere, restoranlardan otellere, limandan futbol stadyumuna kadar birçok yapı enkaza döndü.

ABD Başkanı Donald Trump, şimdi İsrail’in harabeye çevirdiği Gazze’nin yeniden inşa edileceğini ve bölgenin cazibe merkezi haline getirileceğini iddia ediyor.

Ancak savaş öncesi Gazze, zaten turistik bir yerdi. Şimdi ise pek çok kişi sadece yıkım görüntülerini hatırlıyor.


Gazze Limanı harabeye dönüştü.

Gazze Limanı: Geçmişte Ana Geçim Kaynağıydı, Şimdi Harabe Halde

Örneğin Gazze Limanı, savaşın ilk günlerinde İsrail saldırılarıyla işlevsiz hale geldi. Balıkçılık filosuna ev sahipliği yapan liman, savaş öncesinde halkın geçim kaynaklarından biriydi ve gün batımı keyfi için de tercih ediliyordu.

Gazzeliler artık limanda balık avlamak yerine kıyıdan ağ atarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor.


Bölgedeki en eski cami.

Peş peşe Yıkılan Tarihi Yapılar

Büyük Ömer Camii de Gazze Şehri’nde yıkılan tarihi yapılar arasında. İsrail saldırıları sonucu ağır hasar gören camii, bölgedeki en eski camilerden biriydi.

Kayserya Çarşısı ise Gazze ekonomisinin can damarıydı. Eskiden yüzük ve takı alışverişinin gözde mekanı olan çarşı, şimdi yıkık dökük ve bakımsız durumda.


Filistin Stadyumu yerinden edilmiş ailelere sığınak oldu.

Filistin Stadyumu: Barınma Amaçlı Kullanılıyor

Filistin Stadyumu, yerinden edilmiş ailelere geçici barınma sağlıyor. Gazze kulüpleri maçlarını burada yapıyor ve uluslararası futbol takımının antrenman sahası olarak kullanılıyordu.

Related Posts

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.

‘Yeliz’ lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, yine Atatürk dönemini hedef aldı: ‘Seninki sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti’

“Kanlı 1923 darbesi” ifadesiyle tepki çeken eski AKP Milletvekili, “Yeliz” lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef alan paylaşımda bulundu. Sosyal medyada “Atatürk fotoğraflı” bir kullanıcıya yanıt veren Çamlı, “Seninki sadece Dersim’de 50.000 bebe, yaşlı, kadın Alevi katletti…” dedi.

‘Prompter’ ayrıntısı dikkat çekti… Eski İYİ Partili vekilden ‘Öcalan’ çıkışı: ‘İmralı’yı cezaevi sanıyorduk, stüdyo olmuş…’

Bağımsız Ankara Milletvekili Koray Aydın’dan terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ın videosuna tepki geldi. “İmralı’yı cezaevi sanıyorduk; stüdyo olmuş” diyen Aydın, “İktidar adeta celladına aşık olmuş bir halde ABD ve İsrail’in Ortadoğu’daki planlarına ne yazık ki aracılık etmektedir. İktidarı eleştiren televizyon ekranları karartılırken, bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşına ekran açılmaktadır” dedi.

ABD – Meksika sınırında kaçak silah alarmı

Meksika Savunma Bakanlığı ve Federal Başsavcılık tarafından Kongre’ye sunulan rapora göre, Kasım 2024 ile Mayıs 2025 arasında ABD’den Meksika’ya giren yasa dışı silahların yüzde 43’ü Teksas sınır geçişlerinden yapıldı. Bu dönemde 5 bin 869 ateşli …

2 bin yıl sonra ilk kez gün yüzüne çıktı: İskenderiye Feneri’nin temelleri keşfedildi

İskenderiye Feneri’ne ait kalıntılar, 2 bin yıl sonra Akdeniz’in derinliklerinden çıkarıldı. Mısır Turizm ve Antik Eserler Bakanlığı’nın izniyle yürütülen çalışmalara Fransız arkeolog Isabelle Hairy liderlik etti. Proje kapsamında, toplam 22 dev taş …